toegeschreven werkingen aan edelstenen en mineralen.

 

toegeschreven werkingen aan edelstenen en mineralen.

 

Graag zou ik wat willen schrijven over de toegeschreven werkingen van edelstenen en mineralen. Dit om kennis met anderen te delen. Dit is de wijze waarop ik denk dat het werk. Ik lees regelmatig dat men het kwakzalverij , geldklopperij en dergelijke noemt en dat vind ik jammer om te lezen. Vandaar mijn behoefte om wat meer te vertellen.

Vanaf kinds af aan ben ik opgegroeid met de werking van edelstenen. Mijn vader had altijd een steen in zijn broekzak. En her en der stonden in ons huis ook edelstenen. Had ik rugpijn… dan legde mijn vader een bergkristal onder mijn kussen voor het slapen gaan en dan zei hij .. morgen is de pijn wel over. En inderdaad was meestal de volgende dag de rugpijn ook weg. Had ik een bepaalde spier verrekt dan plakte mijn vader op die spier een magneetsteen ( magnetiet)  met een pleister op die plek , en de volgende dag was de pijn weg.  Ook vertelde mijn vader dat voor sommige mensen een tijgeroog te zwaar zou kunnen zijn en deze steen hoofdpijn zou kunnen veroorzaken. En zo heb ik nog veel meer wijsheden over werkingen van de stenen deels in mijn opvoeding meegekregen.

Een tijd geleden heb ik een cursus edelsteen therapie afgerond en heb daar veel geleerd over de stenen , niet alleen de werking van stenen maar ook de soorten , over samenstellingen , de vormen enzovoorts. Dit was voor mij een goede aanvulling op de kennis die ik reeds heb mee gekregen van mijn vader en heb veel nieuwe dingen bijgeleerd.

Wat ik altijd heb geleerd is dat edelstenen geen geneesmiddelen zijn en dat ze ook zeker geen vervanging zijn voor de reguliere geneeskunde. Stenen kunnen een ondersteunende rol hebben in verlichting van klachten en problemen. Zelf denk ik dat het voornamelijk werkt op geestelijk niveau. Jou gedachte bepaalt namelijk wat wel of niet voor je werkt, wat jou wel of niet blij maakt enz. Jou gedachte is dus jou waarheid, en wanneer jij de overtuiging hebt dat een bergkristal je rugpijn wegneemt dan zal dit ook zo zijn. Mogelijk als mijn vader een rozenkwarts of een andere soort steen zou hebben gebruikt had dat hetzelfde effect gegeven. Dit is ook(in mijn ogen)  de reden dat je op verschillende sites verschillende toegeschreven werkingen zult vinden.

Wanneer je een bepaalde klacht of ziekte hebt is het mens eigen om opzoek te gaan naar iets wat je er vanaf kan helpen of op zijn minst de lasten ervan kan verlichten. Wanneer je dus een steen uitzoekt op een toegeschreven werking dan geef je de gedachten (energie) dus aan die steen en zal je merken dat klachten (lasten) zullen afnemen. Dit komt omdat je je eigen gedachten niet meer hoeft te richten op die klacht, je hebt dat namelijk uit “handen” gegeven.

Dat er kwakzalvers zijn en mensen zijn die er alleen aan willen verdienen is een feit en dat zal ook altijd zo blijven. Alleen jouw gedachten bepaald dat voor jou 😊

Warme groet

Leo Kortz

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Irene
een maand geleden

Heb Leo foto’s doorgegeven van wat dierbaren die hij perfect wist te omschrijven en er vervolgens prachtige armbandjes voor heeft gemaakt!
Ben er super blij mee!

Ellen
een jaar geleden

Een heel interessant bericht. Dank u wel dat dit op de site staat.

Ania
een jaar geleden

Goedenavond meneer Kortz,

Misschien kan ik een vraag aan u stellen ?
Ik ben op zoek naar edelstenen voor ;

Rugpijn
Slecht slapen
Stres
Roken

Mvg;

Ania Butler