De Mala is een Tibetaans gebedssnoer. Mala betekent “hemelse krans”. Voor Boeddhisten en Hindoes heeft het dragen van een Mala een heilige betekenis.  In het westen is de Mala te vergelijken met een rozenkrans, die in de katholieke kerk gebruikt wordt. Ook het islamitisch geloof kent een versie, deze heet Tasbih.

 

De Mala bestaat gewoonlijk uit 108 kralen. 100 kralen stellen het volledige gebed voor de overige 8 kralen staan symbool voor de inventarisatie van onze dagelijkse “fouten” om deze te heroverwegen in ons gebed. De 8 kralen worden gezien als een dagelijks offer aan “God”. Een volledige rondgang met de Mala stelt symbolisch de terugreis van de mens naar “God” voor. We dienen allemaal deze reis te maken om ons los te maken van het “Rad van reïncarnatie  “.

 

In deze workshop gaan we ons richten op de Tibetaanse Mala. Een Mala heeft vooral dienst voor hen, die een zelfbewuste vorm willen geven aan het leven. Het doel van de door onszelf te rijgen 108 kralen ketting is, dat alle onderdelen en kralen een ware afspiegeling vormen van ons hoger bewustzijn, onze ware ziel en onze universele geest , die de 108 fasen moet doorlopen op haar reis naar verlichting. De kralen die we tijdens de workshop gebruiken, zijn gemaakt  van (half)Edelsteen, Glas en Hout. Elke type kraal heeft zijn eigen symbolische waarde door er een eigen betekenis aan te geven. De Guru-Kraal bestaat uit een verzilverde vorm ( boeddha, bol, hart enz.) of een glazen kraal.

 

De  andere onderdelen die we voor een Mala gebruiken zijn :

 

De Kwast of Tassel, deze vertegenwoordigt onze goddelijke verbinding, omdat het dé schakel is tussen de meditatiekralen en de Heilige Guru-Kraal.

De Guru-Kraal (leraar), deze kraal staat symbool voor God & Godin en staat voor de heilige berg Kailash in Tibet.

De draad, deze staat dus voor eenheidsbewustzijn en brengt tot uitdrukking dat alles met elkaar verbonden is en vertegenwoordigt de band of de relatie die we met elkaar hebben in het heelal.

 

Tijdens deze workshop krijg je ook een uitgebreide uitleg over de Kwast, de Guru-Kraal en de Draad en geven we een uitleg over hoe de mala kunt gebruiken tijdens je meditatie.

De workshop kost 90 euro , dit is inclusief een lunch, koffie en thee en alle materialen.

 

 

Via deze link kan je je aanmelden voor deze workshop :

 

https://www.bodyandspiritopleidingen.nl/workshops/tibetaanse-mala/