Een korte beschrijving over magnetiseren

De kracht van het magnetiseren .
We doen het allemaal , maar zijn er waarschijnlijk niet allemaal van bewust. Je stoot je knie tegen een tafel en wat doe je dan als eerst ? Je gebruikt je natuurlijke reflex ! Je legt je hand op de zere plek en wrijft of houd je hand even op de pijnlijke plek. Dit is basis van het magnetiseren.

 

Maar wat is magnetiseren ?


Magnetiseren is overdragen van (positieve) energie via de handen. Door het overdragen van deze energie, naar het energetisch “lichaam” van jezelf of een ander, kunnen mogelijke blokkades die zich hierin bevinden worden opgeheven. Als deze blokkades eenmaal weggenomen zijn, kan de energie beter door stromen en hierdoor kunnen bepaalde klachten verminderen of zelfs verdwijnen. De beleving die men heeft bij het magnetiseren is voor iedereen anders. De een krijgt een warm gevoel , de ander een koud gevoel en soms worden er tintelingen waargenomen. In sommige gevallen kunnen (oude) emoties loskomen. Verdriet, boosheid, angst zijn een aantal voorbeelden van deze emoties. Over het algemeen zijn het de negatieve ervaringen/emoties, die de grondleggers zijn van de blokkades. Wanneer je deze gaat opheffen kunnen de bijbehorende emoties vrijkomen en/of worden herbeleefd.

 

Een wetenschappelijk feitje:

De psycholoog Hans Attevelt promoveerde in 1988 op een onderzoek naar paranormale genezers. In het eerste deel van zijn proefschrift stelde hij vast dat cliënten meestal tevreden zijn over het resultaat van de behandeling – circa twee derde bespeurde een duidelijke verbetering. Dit effect kon hoofdzakelijk worden toegeschreven aan psychologische variabelen, waaronder de verwachtingen van de patiënten en de persoonlijke aandacht die ze van de genezers kregen.
( bron:  www.skepsis.nl )

 

Ervaring uit de praktijk:

Sinds vijf jaar heb ik een praktijk aan huis. In mijn praktijk combineer ik het magnetiseren met massage. Door deze twee te combineren is een behandeling voor de cliënt tastbaarder en wordt het “zweverige” karakter weggenomen. Tijdens de behandeling zijn mijn handen een soort van scanners. Ze geven mij feilloos aan waar zich de problemen bevinden, op zowel lichamelijk als energetisch gebied. Afhankelijk van de problemen die ik tegen kom, duurt een behandeling een tot anderhalf uur. Aan het einde van de behandeling doe ik samen met de cliënt een korte meditatie om de energie die ik tijdens de behandeling heb toegevoegd, te verdelen over het gehele lijf. De meeste cliënten geven aan dat ze zich in de uren na de behandeling “ rozig” voelen, geheel ontspannen zijn met het gevoel dat er warmte door het lijf stroomt. De nacht na de behandeling slaapt men over het algemeen dieper en beter. Bij een aantal cliënten nemen de pijnklachten direct af. De pijnklachten kunnen de volgende dag toenemen, maar in de dagen daarna verminderen deze en soms verdwijnen de pijnklachten volledig. Ik blijf het bijzonder vinden dat ik met mijn handen mensen kan helpen. Het is mooi om van mijn cliënten te vernemen dat ze zich zowel lichamelijk als geestelijk beter voelen wanneer ze een behandeling hebben gehad.


Misschien is het magnetiseren een suggestie en is het de persoonlijke aandacht die de cliënt krijgt, hetgeen er voor zorgt dat men zich beter voelt. Of misschien is het toch energetisch en is er inderdaad meer om ons heen waarvan we ons niet bewust zijn. Het feit blijft wanneer de cliënt er een goed gevoel bij heeft en zich ook daadwerkelijk beter voelt, het doel is bereikt. Dat is toch waar het uiteindelijk om gaat
Warme Groet 
Leo Kortz

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.